Slovenská verzia
Magyar verziója
English version
Deutsche Version

Emotek Constructor


Vissza a fömenübe

DXF – import és export

A tárgyak körvonalait és a szerkesztések bevitelét a szöveges DXF formátumba az Emotek Constructorba egyszerüen a ".DXF" fájl kiterjesztés nyitásával történik.


         

A DXF fájlból beíródnak a POINT (pont), LINE (szakasz), XLINE (egyenes), CIRCLE (kör), ARC (ív), LW_POLYLINE és POLYLINE entiták, (a polyline – átkonvertálódik szakaszokra és ívekre). Beíródnak szintén a SPLINE - görbe NURBS entiták, ez a görbe átformálódik egyszeru köbös splynre.


Ha át akarunk valamit vinni a DXF kiterjesztésu fájlba, beálítjuk a fájl kiterjesztését DXF-re. A rajzból exportálódnak a (POINT)pontok, (LINE) lineáris szakaszok, (XLINE) egyenesek, (ARC) ívek és a (CIRCLE) körök. Lehetséges exportálni a köbös splinet is, de ezt a spline aproximációja biztosítja.


Import és export a partprogramokba

Ha bekérjük megtekintés szempontjából a partprogramot, vagy módosítás miatt, kinyitjuk a fájlt (hassonlóan mint a DXF bevitelénél ) a megadott kiterjesztéssel.


A partprogramok átvitelénél definiálni kell a kontúrt, vagy azt a részét amelyet exportálni akarunk. Aztán az alakot egyszeruen eltesszük – lementjük a kivánságunk szerinti kiterjesztéssel.


Támogatott gépek

Az Emotek Constructor rendszer jelenleg támogatja azokat a szikra huzalos megmunkálógépeket amelyek az Emotek vezérlo programjával dolgoznak. Emotek s.r.o..


Korszerüsített: 29. 09. 2006